Oliiviöljy ja terveys
Terveellisen Välimeren ruokavalion ansioista Välimeren ihmiset elävät terveemmin ja pidempään. Välimeren keittiön raaka-aineet ovat oliiviöljy ja kasvikset, lisäksi siemenet, pähkinät, yrtit sekä kohtuullisesti kala, kananmuna ja maitotuotteet. Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että runsas oliiviöljyn käyttö vähentää sydän-, verisuoni-, syöpä- ja muistisairauksia.
- Oliiviöljy sisältää sydämelle ja verenkierrolle tärkeitä kertatyydyttämättömiä rasvahappoja ja monityydyttymättömiä, kuten omega-6 ja omega-3-rasvahappoja. Oliivien öljyhappo vähentää tulehduksia ja stressin aiheuttamaa kehon hapettumista.
- Kylmäpuristetut extra-neitsyt oliiviöljy ja neitsyt oliiviöljy sisältävät runsaasti antioksidantteja - polyfenoleja. Hyödyllisten rasvahappojen lisäksi se sisältää E- ja K-vitamiineja. Oliiviöljyn voimakkaat antioksidantit ovat biologisesti aktiivisia ja voivat vähentää tulehduksia ja suojaa veren kolesterolin hapettumiselta - mikä mahtavaa, koska meille useille Suomalaisille on taipumusta korkeaan kolesteroliin.
- Oliiviöljy voi vähentää myös 2 tyypin diabetesta. Oliiviöljyllä on myönteinen vaikutus verensokeriin ja insuliiniherkkyyteen, yhdistettynä Välimeren ruokavalioon.
- Monityydyttymättömät rasvat kestävät melko korkeaa kuumuutta, joten terveellinen extra-neitsyt oliiviöljy on terveellinen valinta ruuanlaittoon.
- Kehomme rakastaa laadukasta ja terveellistä oliiviöljyä, sitä voi nauttia sisäisesti sekä ulkoisesti.
Oliiviöljy on luonnon antama lahja, jonka jokaisen tulee tarjota itselleen ja terveydelleen!