WM deli herkkukaupan yli 60 € tilauksiin ilmainen toimitus! 

Maksaessasi muista odottaa maksun jälkeen palautumistasi verkkokauppaan.

Hunajata, hunajata Kreetalta...

Hunajata, hunajata Kreetalta...

Viittauksia hunajasta löytyy muinaisista ajoista asti ja sillä oli erityinen paikka päivittäisessä ruokavaliossa. Muinaiset Kreikkalaiset uskoivat, että hunaja oli Olympuksen Jumalien ruokaa - Jumalien nektari. Kreikkalaisen mytologian mukaan nymfi Melissa kasvatti Zeuksen hunajalla, Diktaion Andronin luolassa. Bysantin aikana hunaja oli myös yksi tärkeimmistä tuotteista luostareiden ruokavaliossa.

Nykyään maailmanlaajuisesti arvostettu Välimeren ruokavalio ja erityisesti Kreetalainen ruokavalio pitävät hunajaa tärkeimpänä ja terveellisempänä makeutusaineena. Hunaja sisältää yksinkertaisia ​​sokereita, jotka imeytyvät suoraan kehoon, joten se on nopea energianlähde. Se sisältää myös vitamiineja ja arvokkaita mikroravinteita.

Ravintoarvo

Herkullisella hunajalla on korkea ravintoarvo ja monia etuja. Sitä on käytetty paitsi ravinteena ja myös lääkkeenä muinaisista ajoista saakka. Sillä on antiseptisiä, antioksidanttisia ja parantavia ominaisuuksia. Antaa sisäistä ja ulkoista apua ihmiskeholle. Hunajaa ei suositella alle 1-vuotiaille.

Kemiallinen rakenne

Hunaja sisältää pääasiassa hiilihydraatteja, erityisesti glukoosia ja fruktoosia lähes yhtä suuressa suhteessa. Sen lisäksi siinä on aminohappoja, entsyymejä, aromeja, mineraaleja, hivenaineita, B- ja C-vitamiinia, yhteensä yli 200 ainetta. Vaikka sen koostumus on ratkottu, niin 100 % hunajaa ei voida tuottaa laboratoriossa - vain mehiläiset pystyvät sen tekemään luonnossa. Hunajan sokeri määrä vaihtelee hunajan alkuperäisen kasvin mukaan.

Hunaja ja terveys

  • Hunaja on vahva antioksidantti, joka sisältää polyfenoleja, joiden on todistettu vähentävän sydänongelmia ja ehkäisevän syöpää. Se sisältää myös flavonoideja, jotka vahvistavat immuunijärjestelmää ja sitovat vapaita radikaaleja.
  • Suojaa sydämen verisuonia ja auttaa hänen normaalia toimintaansa.
  • Parantaa aivojen toimintaa ja edistää aktiivisesti kalsiumin imeytymistä ja sitoutumista elimistöön, auttamaan lyhyt- ja pitkäaikaismuistia.
  • Alhaisen kosteuden ja sen sisältämän vetyperoksidin ansiosta sitä voidaan käyttää ulkoisesti kaikenlaisiin ihohaavoihin, ekseemiin ja haavaumiin, mikä auttaa kudoksia uusiutumaan nopeammin.
  • Auttaa yskään vähentämällä liman eritystä.
  • Luonnollinen energianlähde ja tutkimukset ovat osoittaneet, että maksan glykogeenin muodossa olevien hiilihydraattien välittömän saannin ansiosta hunaja parantaa kestävyyttä ennen harjoittelua ja yleistä urheilusuoritusta luonnollisella tavalla.
  • Suoja anemiaa vastaan, koska hunaja lisää hemoglobiinin määrää sen kupari- ja rautapitoisuuden vuoksi.

    Kreetalainen hunaja

    Kreikan Kreetan saaren ekosysteemi on ainutlaatuinen, jossa mehiläiset keräävät ja tuottavat kultaista Kreetan aarretta tarjotakseen meille ainutlaatuisia hunaja tuotteita. Kreetalainen hunaja sisältää runsaasti ravinteita, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat immuunijärjestelmää, vahvistaa kehon puolustuskykyä infektioita vastaan.

    Kreetalaisia hunajia on saatavana monenlaisia ja niiden ominaisuudet kuten tuoksu, väri, maku ja rakenne vaihtelevat hunajan alkuperä kasvin mukaan. Lajihunaja nimetään alkuperä kasvin mukaan ja mehiläistarhaaja on kerännyt lajihunajaa tietyltä alueelta, jossa kyseistä kasvilajia kasvaa runsaasti. Mehiläiset keräävät hunajaa jopa 2-3 kilometrin säteellä pesästään.

    Kreetalainen Apicreta hunaja - "Discover the treasures of Crete Island"

    Kreetalaisella Apicreta yrityksellä on pitkät perinteet korkea luokkaisen hunajan tuottamisessa. He tukevat nuoria mehiläishoitajia ja seuraavat tuotannon kaikkia vaiheita. Apicreta tarjoaa korkealaatuisia, pastöroimattomia, puhtaita, ravitsevia ja herkullisia hunaja tuotteita, jotka ovat täysin sertifioitua. Apicretan kreetalaiset hunajat eivät sisällä lisäaineita ja säilöntäaineita.

    Apicretan hunaja on pakattu terveys- ja turvallisuusmääräysten mukaisesti. Apicreta noudattaa kaikkia ISO 2200:2005 -standardin mukaisia ​​turvallisuus- ja hygieniasääntöjä ja tarjoaa meille kaikki harvinaisen hunajan edut.

    Apicretan ihanat hunajat saatavilla WM deli verkkokaupasta.

    Apicretan hunajan perustyypit:

    Appelsiinihunaja (‎Citrus x Sinensis)

    Kerätään pääasiassa Hanian Agian alueen appelsiinipuista. Voimakkaan sitrusaromin ja herkän maun ansiosta avoin keltainen väri kiteytyy melko pian ja saa valkoisen värin.

    Timjami hunaja (Thymus Vulgaris)

    Kerätty kaikilta Kreetalta merenrannalle istutetuista timjamista yli 2000 metrin korkeuteen asti. Harvinainen aromi ja maku, meripihkan väri ja erittäin intensiivinen jälkimaku. Kiteytyy 5-8 kuukauden kuluttua.

    Männyn hunaja (Pinus)

    Kerätty Sfakian ja Lasithin alueen mäntymetsistä. Havupuun tuoksu, tummempi väri ja vähemmän makea maku kuin timjamihunaja. Se kiteytyy myöhemmin kuin muut hunajatyypit.

    Ereikis Honey (Erica Manipuliflora)

    Kerätty koko Kreetalta eri paikoista. Punainen väri ja karamellin maku. Kiteytyy nopeasti, 1-3 kuukaudessa. Sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään muu Apicretan hunaja.

    Kastanjahunaja (Castanea)

    Kerätty pääasiassa Hanian vuoristoalueilta. Se on nektarin ja mesikasteen sekoitus, väriltään hyvin tumma, ​​voimakas tuoksu ja hieman kitkerä maku.

    Hunajan käyttötarkoitus vinkkejä:

    • Lisää teehen, mehuihin ja smoothieihin
    • Levitä leivän päälle
    • Lisää paistetun riisiin, kakkujen, vohveleiden ja ohukaisten päälle
    • Käytä sitä energiapatukoiden valmistamiseen kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden kanssa
    • Käytä sitä sokerin sijasta leivontaan kuten kekseihin, kakkuihin, piirakoihin ja omiin makusiirappeihin. Leivonnassa 1 dl sokeria vastaa makeudeltaan 3/4 dl hunajaa. Hunaja sisältää noin viidesosan vettä, joten leivonnan nestettä kannattaa vähentää.
    • Lisää hedelmäsalaatteihin, jogurttiin ja jäätelöön
    • Tee hunajapohjaisia ​​kastikkeita vihreille salaateille ja grillatuille vihanneksille
    • Yhdistä fetan ja vuohenjuuston kanssa
    • Tee kuorrute kalan, sian- tai kanapaistille
    • Käytä sitä cocktaileissa ja poreilevissa juomissa

    Hunajan säilytys

    Säilytä hunajaa kuivassa, huoneen lämmössä ja valolta suojattuna. Hunajaa ei kannata pitää jääkaapissa tai kosteassa kellarissa, koska se imee itseensä hajuja ja kosteutta.

    Hunajan kiteytyminen

    Kiteytyminen on luonnollinen prosessi puhtaassa hunajassa. Jotkut hunajat kiteytyvät tasaisesti, toiset kiteytyvät osittain purkissa. Saat kiteytyneen hunajan nestemäiseksi laittamalla hunajapurkin 40 ºC vesihauteeseen, noin 15 minuutiksi.

    Tule tutustumaan ja ihastumaan Kreetalaisiin Apicreta hunaja tuotteisiin!

    Lahjakortti